Like a bright star

Tack allihopa för hjälpen, har hjälp mig en del med att välja bild! Men har ännu inte bestämt någon text. Ska ta en riktig funderare på de! Men har spånat lite i alla fall. På skobilderna har jag funderat på typ "Walk out with the message - Jesus for president" och hoppbilderna "Feel free, know Jesus - Jesus for president". På solbilden är jag lite osäker... Har inte kommit på något bra än. Men de kommer!

Ikväll har jag varit ute o plockat blåbär och hallon. Bläbär är det fruktansvärt dåligt om, löjligt dåligt. Men lite hallon hittade jag! Så imorgon blir de paj. Hade inte så mycket mer att skriva, men kan bju på en underbar sommarbild från när vi var vid kusten nån mil utanför Övik. Jag är less på detta sketans höstväder, jag vill ha sol och massa färger! Bilden är på mig, Amelia och Petra. Kram på er


JesusForPresident





Jag ska delta i en fototävling, och skulle gärna vilja ha lite hjälp att välja bild. Det går ut på att man ska fotografera "Jesus for president" märket i valfri miljö. Bilderna blev inte alls så bra som jag hade velat och ska förmodligen fara ut igen för att ta lite mer bilder, men bilden ska in så fort som möjligt så jag får se hur jag gör. Vilken tycker ni är bäst? Många av bilderna liknar varann jag vet, men de är skillnader! haha. Tack på förhand!

Thank's God it is Monday

Oj vad glad jag är! Efter att så länge legat i botten ligger jag nu i topp!Och de känns super. Igår fick jag besök av min favoritDanne, vi åt kvällsfika (muffins) och bara pratade lite. Och de känns verkligen bra med skolan än så länge! Är sjukt taggad, måste bara komma igång med träningen.. Måste se till att ha råd med ett träningskort! Och även komma igång med löpningen, men hatar detta väder... I Augusti ska det vara sommar än! Inte svinkallt och regningt som sju svåra år... Dock lyser solen just nu och jag ska se till att ta vara på det. Så nu drar jag ut o fotar och kanske plockar lite hallon och blåbär. Kram på er! 


Not so bad after all



Förlåt mina vänner, för min inaktivitet den här helgen och för mina senaste tråkiga inlägg. Har inte varit på topp dom senaste dagarna. Igår gjorde dock fem tjejer min dag genom att köra förbi en skola tusentusen gånger bara för att försöka få en glimt av några fotbollspojkar medans hög musik och mycket skratt, fniss och skrik pågick. Bra dag! Fredagkväll spenderades med sötaste Jessica. Vi hade storaSTORA planer för kvällen, men det slutade med en mysig prat och filmkväll på tumanhand. Vi pratade, bakade scones, planerade ett nakendopp som dock aldrig blev av, gjorde en supergod chokladfondy som vi doppade frukt i och såg en bra film. Underbart bra kväll, jag gillar att vi verkligen hade tänkt dra doppet, om vi bara hade haft en lämplig skjuts... Du är fantastisk Jess, bra på alla vis. Jag hoppas också att bilder på det kommer sen!
Nu ska jag återgå till min söndagkvälls planering, den innehåller lite kemiläsning, lite städning och förhoppningsvis en sväng till stan för att sola lite. Lite av mycket är bäst. Jag ska även tagga den kommande veckan och förbereda lite. Denna helg har jag varit fruktansvärt trött, dock väldigt pigg på morgonen. Hoppas det håller i sig!  kram på er

Say that you love me

Jag känner verkligen inte för att blogga, är less på denna dator och eländes skitinternet. Jag mår bra. Känner allmänt inte för att sitta vid datorn. Ha en bra helg! Hejdå


Comment answer

Som svar på din fråga Petra, det kan också med annat ord stavas pms.
Tack älskade kusiner! ♥

Why must it be like this, so hard and ugly

Denna dag stavas skit.


In the morning

Godmorgon! Klockan jut precis nu är 07.19. Jag somnade lite för sent igår och det får jag stryk av nu. Tack och lov så ska förmiddagen spenderas ute i naturen, vi ska gå till en tjärn i närheten av skolan. Så det är nog lugnt. Då hinner jag vakna! Dock tror jag att jag kommer förfrysa idag, jag sitter inne med lånkalsonger, mjukisbyxor och en stor hoodie. Men fryser ändå! Vill inte ens tänka på att gå ut.. Om det regnar så gråter jag! Nu kan man ju undera varför jag kom in och skrev detta inlägg som bara innehåller massa klagan, jo, för att jag kan. haha. Nejmen, hade massa tid över bara. Igår fick jag ett par nya hörlurar av mamma, dom äger! Så tacktack! Förresten, det skedde ett mirakel igår! Jag fick skjuts till Paulina, så vi umgicks, såg en film, pratade, drack the och myste. Nästa gång ska dock bli längre, gärna på en helg!
Nej nu ska jag få något gjort, göra varm choklad till exempel. Ni får ha en bra dag! kram på er

Melissa Horn - Lät du henne komma närmre


Rainrain, go away



Usch vilken fruktansvärt kall och regnig dag... Man vill ju bara gråta! Eller åtminstone krypa upp i soffan med en kopp varmt the och ignorera vädret utanför.. Gärna med en vän! På tal om vänner så ska jag umgås med Paui ikväll! Om jag nu tar mig dit. Kände verkligen inte för att cykla i det här vädret och mamma är i umeå med bilen. Så jag hoppas på ett mirakel, typ att någon erbjuer sig att skjutsa, inte stor chans men man kan ju hoppas! 
Idag köpe jag något som jag länge gått runt o spanat på. Dock har det inte funnits dom färgerna jag velat ha så jag har inte köpt. Men idag slog jag till! Graffiti nails. Verkar väldigt intressant, ska bli kul att testa!
Igår fick jag en gåva av min underbara vän Annelie, hon är för söt. Gåvan kom från spanien, en fin burk i porslin och en liten sten. Nu ska jag fundera vidare på hur min kväll kommer att gå.. Kram på er! 

Song of today

He is jealous for me, Loves like a hurricane, I am a tree,
Bending beneath the weight of his wind and mercy.
When all of a sudden,
I am unaware of these afflictions eclipsed by glory,
And I realize just how beautiful You are,
And how great Your affections are for me.

And oh, how He loves us oh
Oh how He loves us,
How He loves us all

He is jealous for me, Loves like a hurricane, I am a tree,
Bending beneath the weight of his wind and mercy.
When all of a sudden,
I am unaware of these afflictions eclipsed by glory,
And I realize just how beautiful You are,
And how great Your affections are for me.

And oh, how He loves us oh,
Oh how He loves us,
How He loves us all

And we are His portion and He is our prize,
Drawn to redemption by the grace in His eyes,
If His grace is an ocean, we're all sinking.
And heaven meets earth like an unforeseen kiss,
And my heart turns violently inside of my chest,
I don't have time to maintain these regrets,
When I think about, the way…

That He loves us,
Oh how He loves us,
Oh how He loves us,
Oh how He loves.

Kim Walker - How he loves us


Hard as stone



Idag har jag inte så mycket vettigt att skriva, men väl det som är vettigt är verkligen jättevettigt!

Igår låg jag i sängen och läste bibeln, har börjat läsa Johannes första brev. Ojoj, man kan verkligen inte fatta hur mycket kärlek Gud har. Helt totalt galet. Satt i sängen och det började rinna tårar. Ville bara fortsätta läsa, men vill inte att det ska bli alltför sent när jag läser, då stänger hjärnan av efter ett tag och jag vill verkligen förstå allt när jag läser. Så jag stoppade mig själv efter ett tag, längtade redan tills nästa gång jag skulle läsa! Älskar den känslan, att längta efter bibeln. Till dig som inte läser bibeln så ofta, läs 1 Johannesbrevet. Det är så proppat med bra ord och kärlek att man inte kan fatta. Vill också säga att jag älskar verkligen min slimbibel, den är underbar!
För övrigt så blev jag väldigt nöjd med färgningen igår. Dock ska jag färga ännu lite mer nån gång i veckan. Haha, mamma säger att tillslut kommer hela mitt hår att vara lila. Vi får väl se.
Nu sitter jag och lyssnar på sanslöst bra musik, har börjat upptäcka rätt mycket ny musik på sistone. Brukar inte göra de så ofta, så jag är glad! Nu ska jag gå o fika med min mamma! Kram på er ♥

P.S. På lördag i Rusksele pingstkyrka ska OneWay dansa kl 22.00. Jag rekomenderar att ni kommer, eller rättare sagt, jag VILL att ni kommer!!


Lets live and live well

Lite smått info:

Nu är mitt hår lite mer lila än förut. Jag har numera två hål i varje öra, tog de senaste natten till söndag. Jag har hittat ett band som jag är totalt förälskad i, Needtobreathe. Älskar sångaren och dom fina texterna. Jag går numera i 9an och är äldst på skolan, känns bra! Ska bli kul att ta tag i sista året på högstadiet, siktar mot gymnasiet! Men fruktansvärt sorgligt kommer det att bli när klassen kommer att splittras, nästan så att man vill grina redan nu. Men det ska vi inte, jag ska göra det bästa av detta sista år tillsammans! Det kommer bli vackert och otroligt mycket skoj. Min klass är galen, jag trivs med dom! Så nu stannar vi i nuet och lever ordentligt, fullt ut! Och till sist testade jag ett nytt nagellack idag som jag fått av min mamma. Snyggt faktiskt! Var lite skeptisk först, men med två lager skiftar det i lite lila, vinrött och brunt. Gillar de!  
Nu ska jag drick lite the och sedan skriva några rader i min skrivbok, läsa lite bibel och sedan sova. Godnatt på er! ♥

Take care!



Just nu färgar jag om mina lila slingor, på tiden! Nu när hösten börjar komma så kommer nog färgen hålla i sig ännu längre! (Om man nu ska se något positivt med att hösten är påväg). Nejmen, jag gillar hösten. Färgerna, den klara luften, plocka bär... Det är härligt! Dock inte lika bra som sommaren.
Igår hade jag en bada/ansiktsmask/ta hand om mig själv kväll. Tyckte det passade att avsluta det underbara sommarlovet med det. Så till vänster ser ni bilder på hur jag ser ut nu, med lila färg i håret, och till höger ser ni hur snygg jag är i ansiktsmask. Det tycker en annan som jag om! Glöm inte att ta hand om er och att tycka om er själva! Hur viktigt som helst, ni är underbara precis som ni är! 
Nej nu har fångarna på fortet fått gå i några minuter i min frånvaro, så nu ska jag gå o titta. Jag vill också testa vara på det där fortet! Någon som vill satsa och följa med till tigrarna? Kram på er

Song of today

In your ocean, I'm ankle deep
I feel the waves crashin' on my feet
It's like I know where I need to be
But I can't figure out, yeah I can't figure out

Just how much air I will need to breathe
When your tide rushes over me
There's only one way to figure out
Will ya let me drown, will ya let me drown

Hey now, this is my desire
Consume me like a fire, 'cause I just want something beautiful
To touch me, I know that I'm in reach
'Cause I am down on my knees, I'm waiting for something beautiful
Oh, something beautiful

And the water is risin' quick
And for years I was scared of it
We can't be sure when it will subside
So I won't leave your side, no I can't leave your side

In a daydream, I couldn't live like this
I wouldn't stop until I found something beautiful
When I wake up, I know I will have
No, I still won't have what I need

Needtobreathe - Something beautiful




Let's make it a movie

Filmtips:



Jag har nyligt sett två riktiga tjejfilmer, om man nu får säga så. Båda har genre drama/romantik och är mycket fina båda två. Dock har jag saker att tycka till om.
Dear John: Otroligt bra film! Älskar karaktärerna och storyn. Riktigt bra genomtänkt. Dock är slutet lite suddigt, man fick egentligen inget ordentligt slut tycker jag. Filmen hade kunnat sluta lite klarare med lite mer glöd.
Remember me: Också otoligt bra film, dock inte lika bra story som den andra. Lite konstig vid många tillfällen, man förstog inte riktigt vad dom ville ha ut av vissa scener. Och vissa scener var inte så väldigt genomtänkta heller. Men då slutet var genialiskt. Första tanken var att det var ett värdelöst slut, så otroligt oväntat. Och det gör det till ett bra slut när man tänker efter.

Båda filmerna är lätt sevärda!


I'm still learning how to breath



För några dagar sedan gjorde jag det absolut svåraste och jobbigaste jag hittills gjort i hela mitt 15åriga liv. Jag ville dö och kände mig som ett stort fett svin. Men sånt måste man också lära sig. Nu är det gjort, och jag känner mig lite lättare. Jag började också skriva i min bok igår, som inte är en dagbok, utan en bok jag skriver ner allt möjligt i. Har inte kommit på vad man kan kalla det än, självbiograf? Lite så kanske.
Denna sommar har varit bra, om man plussar ihop allt som varit blir det varken mer eller mindre. Jag har haft de bra i sommar! Igår och dagen innan de myste jag med mina älsklingar, vi såg film, åt b&j, pratade en massa, raggade skjuts och åt en korv på statoil. Igår gick vi på stan, ingen höjdare. Massor med folk och inge vettigt att titta på. Älsklingarna köpte en milkshake på frasses och sedan gick vi till Duvan så att jag kunde köpa en macka. Mackan i fråga innehöll tusenmiljarder mycket fyllning. Det hade gillats, ifall inte två tredjedelar hade varit skinka och ost. Senare på kvällen fick jag träffa en kompis jag inte insett att jag saknat så mycket som jag hade, och fick en kram av han, efter det drog vi på filmkväll hos Paui. Det var trevligt! Men jag kände inte för det just då, så jag njöt inte så våldsamt mycket.
Idag då, sista dagen på sommarlovet, ska jag på Gudstjänst. Och det känns grymt bra! Ser fram emot mötet. Mer än jag sett fram emot något på länge! Så nu ska jag börja göra mig lite fin, det är en sån dag. Nu vill jag börja skriva massor på bloggen igen! Skolan börjar imorgon, för dom som inte visste det. tagga! Jag fick även veta att en av mina älsklingar, inte hon på bilden, är "Made in China". Bra gjort China! Puss på er!


Comment answer

Petra, såklart du får ta med dig din man! Vi vill ju träffa honom, spänna ögonen i honom och älska honom.
Kram på dig!


I got you

Igår hade jag en kreativ och aktiv dag blandad med totalt slöande. Jag sov som en gris och när jag äntligen steg upp så la jag mig i soffan och levde mig in i tvserienas makalösa värld. Men sen fick jag ett ryck, det är så att jag har köpt kanyler av min vän för att jag skulle kunna ta fler hål i öronen själv. Så igår smällde det, i ett öra i alla fall. Har tänkt ta nästa öra om några dagar. Så just nu har jag två i ett öra och ett i det andra. Det gick bra! Kylde först ner med is och sen skötte adrenalinet att jag inte kände något. Efter det slöade jag i nån timme till innan vi skulle äta middag. Då när jag satt o åt kände jag att det fina vädret kallade på mig, så jag bestämde mig för att fara ut o springa i kvälls solen. Men först spelade jag ett parti rumikub med min mamma, otroligt underhållande spel! Vet inte hur långt jag sprang sedan.. Lagom mycket för mig! Resten av kvällen dog jag en stund i duschen, läste på balkongen, läste i soffan, ringde pappa och tillslut när klockan var runt 22 var jag sugen på något gott så jag bakade en sockerkaka med choklad i. Den blev inte misslyckad, men inte så värst lyckad heller. Den gick att äta! Resten av kvällen och början på natten funderade jag bara. Bra dag måste jag säga! Började även fundera lite kring en födelsedagspresent... 

Idag känner jag mig snygg! Mysigt snygg med väldigt bekväma kläder och en boll av hår på skallen. Mitt öra gör inte ett dugg ont och jag hoppas av hela mitt hjärta att det inte ska bli infekterat. Senare ska jag och mamma ut på stan och fixa lite grejer, ikväll ska vi ett gäng fara ut till Rakel i Umgransele och grilla och umgås. Trevligt! Just nu står min mamma och tittar på mig.. Hon undrar när vi ska fika. Så nu ska jag avsluta med att säga Godmorgon!


Song of today

Can we pretend that airplanes
In the night sky
Are like shooting stars
I could really use a wish right now
(wish right now) (wish right now)
Can we pretend that airplanes
In the night sky
Are like shooting stars
I could really use a wish right now
(wish right now) (wish right now)
 
Bob & Hayley Williams - Airplanes


That makes me laugh

Nu ska jag berätta något roligt, i alla fall tyckte jag att det var väldigt roligt! Egentligen är det två roliga saker.. Dom två absolut bästa kommentarerna jag fått i sommar! Som jag kommer ihåg i alla fall. Men jag måste berätta lite bakgrund också, vad som hände och vad vi pratade om. Här kommer de!

Vi var och fiskade vid Jockes stuga, där jag och mamma hade våran minisemester tillsammans. Vi hade båt och kastade med kastspö. Jag stog upp i båten och skulle just slänga ut, då råkar jag krocka med Jockes spö när han precis samtidigt ska kasta ut, och då säger han lite halvt på skoj, halvt sur: Jag fick då ingen fet fisk, men jag fick en fet Cicci i alla fall!

På kvällen satt vi runt elden på stranden och samtalet hoppar mellan allt och inget. Samtalet hamnar då runt bal och hur mycket man egentligen betalar för sin bal. Och vi börjar prata om att när jag gick på balen med Jonte i våras så blev de rätt billigt för mig. Jag lånade klänningen av en kompis och mamma fixade frisyren. Annars var de bara lite små grejer som jag betalade. Och då häver Jocke ur sig den här kommentaren (han var väldigt trött och tänkte sig inte riktigt för vad han sa); Men du var då snyggast och billigast på balen i alla fall!

Haha, jag skrattade så att jag grät! Jocke, du är underbar! Och jag måste också tillägga att jag inte tog illa upp, jag vet att han inte menade vad han egentligen sa. Jag fick mig bara ett gott skratt! Och jag ska aldrig sluta reta honom för det! Han ska inte få glömma vad han kallade mig i första taget. Massa kramar på han!  


Hey soul sister

Ikväll var vi o grillade ute på lyckan. Det var mycket trevligt! Jag och Amelia låg på gräset och myspratade, grillade en banan med choklad och jag beundrade hur otroligt snygg min kusin verkligen är! Amelia är en skönhet. Hur skulle jag ha gjort utan henne?  



Du äger Amelia!

Melapela & Ciccilull,
två små söta
hjärtegull!


Going wild today



Idag har varit en mycket bra dag! Har umgåtts med mina favorit brudar! Nämligen Cissi och Amelia! Amelia kom till mig efter tolv idag och då cyklade vi in till stan. Väl där kollade vi runt lite och Amelia shoppade lite smått. Sedan drog vi en repris från igår genom att köpa fika på ica och sedan sätta oss på torget o fika. Muffins, cookies och chokladmjölk! De gillas. Vi fetar oss bäst tillsammans! En fågel som hoppade omkring skänkte vi lite smulor åt. Den var lite rund om magen den också minsann! Våran dag tillsammans avrundades med ett dopp på furuvikstranden tillsammans med Paui, efter att vi halvt dött av svett när vi satt på torget. När vi kom till stranden var de inte alls lika varmt, men väldigt skönt ändå! Lite frusenhet efteråt dog man inte av.
Tack för dagen älsklingar! p.s. Jag älskar att mina älsklingar äntligen har förstått conversens skönhet och skaffat sig egna. Amelia fick även det röda skosnöret av mig, galet snyggt, om jag får säga det själv!


Tea mood


Vi som hade tänkt hitta på något galet, det slutade med att vi satt runt mitt köksbord med varsin kopp the i handen och ett kakfat som blev tomt. Menmen, mysigt hade vi! Massa prat och skratt, funderingar och gymnasiesnack utbröt. Amelia for hem först, strax därpå promenerade jag och Cissi med Paui en bit när hon gick hem. Nu ska jag & Cissi mysa ner oss i mitt rum.
Godnatt på er! ♥


Sunglass baby, sunglass


Idag vaknade jag upp och såg en otroligt söt människa ligga på min luftsäng i mitt rum. Det var Cissi som hade kommit tidigt på morgonen. Så idag har vi haft en dag på stan tillsammans, Cissi hade även en klipptid. Annars gick vi bara runt på stan och kollade in rean. Det blev lite shopping för mig, en BH för 99kr, ett hårspänne med nitar för 9,50kr och två nagellack. Sedan gick vi på ica och köpte två muffins, två munkar och varsin chokladmjölk. Sedan satte vi oss på torget och fikade. Billigt och mycket gott! När vi satt o fikade kom Paui och skrämde vättet ur oss, kom bakifrån så att vi skrek rakt ut... Så vi umgicks med henne också. Jag träffade även många efterlängtade människor på stan idag. Sjukt kul! Just nu har jag tre underbara tjejer hemma hos mig. Nämnligen Cissi, Amelia och Paui. Vi känner för att göra något galet, så vi får se vars det slutar!
På bilden ser ni hur sjukt snygga vi är när vi shoppar!


Start all over



Vill även berätta att vi var på söndagsGudstjänsten idag, var ett tag sen. Men de var underbart! Blev otroligt berörd! Har gått lite upp och ner med att hinna/orka med mina pratstunder med Gud i sommar, så var otroligt skönt att verkligen få prata med honom idag! Tack för allt Gud. Stora kramar!  


Holiday

Egentligen skulle jag vilja lägga ut flera hundra bilder på min semester. Tyvärr har jag varken ork eller tid att göra det. Så jag handplockar lite vackra bilder åt er istället. Bilderna får mestadels tala för sig själva!
Enjoy!



Sommarjobb & hästsommar!


Tannbäckslägret 2010!



Annelies stuga på midsommar!


Var på biopremiären av Eclipse med massa vänner! Underbar film och fantastiskt trevligt sällskap.



Lappis 2010!



Många har hunnit fylla år i sommar, här är några namn som blivit ett år äldre; Jag, Amelia, Annelie, Mathias, Nadia, Paulina, Kristina och Elin.



Släktträff på Aggön!


Stopp i en stuga utanför Gävle i två nätter!




Hälsade på Simons släkt hos hans föräldrar utanför Norrköping på Vikbolandet.



Färja till Åland!



Dagar med Cissi!




Min och mammas semester som slutade med att vi lärde känna några trevliga smålänningar! Vi var vid Jockes stuga utanför Nodmaling vid kusten.




När vi sedan for från Jockes stuga följde han med för att sedan åka till Arjeplog. Men vi hann med en fisketur till Vormsele forsen!



I fredags for Jocke hem och då på kvällen kom Simon, Amelia och Paui till mig. Vi hade filmkväll och såg på två filmer.
Nu igår var jag, Simon, mamma och mammas Simon i Rusksele på Notvarpet. Det var mycket trevligt! Vi träffade Paui och lite annat folk där, såg på teater och kollade runt.

Detta var då min sommar lite snabbt sammanfattat med bilder och platser. Nu är de alltså två veckor kvar av lovet och jag ska försöka fylla dessa två veckor med så mycket som möjligt, så vi får se vad det blir! Hoppas ni haft en lika bra sommar som jag!


Night turns to daylight




Jag vill lära mig se, bortom magiska under.
don't wanna lose you


Wish I could fly

Idag gjorde jag och Amelia en trerättersmiddag till våra söta mammor. Blev riktigt lyckat! Maten var god och stämningen mysig. Imorgon drar jag och mamma till kusten utanför Nordmaling. Där ska vi umgås, bada, fiska och mysa. Jag ska även träffa Jocke där! Dom har sin stuga där vid kusten. Ska bli riktigt roligt att komma iväg lite!

Jag vill till min kusin Petra! Vill fara till Liseberg med henne och springa runt bland massa karuseller, vinna stora chokladaskar, skratta åt allt och bli blöt... Vill återuppleva förra årets resa.


Underbart!

Men ser otroligt mycket fram emot att få fara iväg imorgon också! Ska bli riktigt roligt.
Nu ska jag strax dricka lite the och en lägga mig. Uppdateringen kommer då att försvinna fram tills onsdag.
Om tre veckor börja skolan, tror jag ska se till att utnyttja tiden till fullo! Ha de bäst.


RSS 2.0